Ava en Unhinged (2020): twee films die je beide kan skippen

Na maanden zijn we weer samen naar de bioscoop geweest! Het was moeilijk om te kiezen waar we naartoe gingen. Niet omdat we alles wilde zien, juist het tegenovergestelde. Uiteindelijk besloten we het risico te nemen en gingen we samen naar Ava. Dat was twee weken geleden. Het heeft ons even geduurd om hierover te schrijven en dat komt met name omdat we niet zo goed weten wát we erover moeten schrijven. En dat zegt niet veel goeds.

Het verhaal.

Ava (Jessica Chastain) is een huurmoordenaar en onderdeel van een organisatie gespecialiseerd in het inhuren van huurmoordenaars. Ze is een van de beste maar niet iedereen uit deze organisatie is het daar mee eens en willen haar uitschakelen. Een kat-en-muis spel volgt terwijl Ava afstand probeert te nemen van haar leven als huurmoordenaar en terug gaat naar haar familie.

Wat vonden we ervan?

We kunnen, en willen, hier heel kort over zijn.

Tom: Het is een actie film die opzich niet zo slecht was als we eerst dachten, maar de actie scènes waren niet heel goed want je ziet bijna niks en ze zijn binnen 1 minuut alweer klaar.

Cynthia: De film was inderdaad niet zo slecht als we dachten en ik heb me enigszins vermaakt. De actie is niet spetterend maar als deze film op Netflix staat zou ik hem mijn vader wel aanraden om te kijken als simpel, wegkijk actiefilmpje. Verder laat het verhaal ook zeker wat te wensen over en ik voelde niet echt mee met Ava en/of haar relaties met anderen. Daarnaast ben ik hierdoor al grotendeels de karakters vergeten. Laatst zag ik de poster en wist ik al niet meer wie diegene is die links in het hoekje staat. Dat zegt al genoeg denk ik zo. Niet memorabel dus, maar prima.

Maar dat was niet alles…

Tijdens de trailers voorafgaand aan Ava kwam Unhinged voorbij. We waren bijna opgestaan om toch maar daarheen te gaan, want we hadden (zoals we hierboven al zeiden) lage verwachtingen van Ava. Uiteindelijk zijn we toch blijven zitten maar besloot ik (Cynthia) later toch nog Unhinged te gaan bewonderen in de bios. Hier Hadi k enigszins hogere verwachtingen voor. Maar dat had ik beter niet kunnen hebben.

Het verhaal.

Een soort van Engelse versie van Bumperkleef. Na een conflict tussen Rachel (Caren Pistorius) achterna en “The Man” (Russel Crowe) op de weg en ze geen excuses terug wilt aanbieden gaat “The Man” op pad om wraak te nemen. En hij stopt niet totdat zij zal inzien dat iedereen wel eens een slechte dag heeft en oprecht haar excuses aanbiedt.

Wat vonden we ervan?

Van te voren wist ik dat het verhaal erg simpel is, maar tegelijkertijd verwachtte ik wel veel spanning. Zelf ben ik nogal snel iemand die niet durft te kijken en ja, ik heb soms even door de mijn vingers heen gekeken. Maar daar bleef het ook wel bij. Verder had ik vooral veel irritaties. Het verhaal heeft zoveel gaten: waarom belt ze niet meteen de politie? Waarom belt de vrouw bij het tankstation niet de politie? Het staat zelfs op beeld. Waarom negeert ze zijn telefoontjes niet gewoon? Of stop met autorijden zodat hij niet weet waar je bent.

Misschien allemaal gedachtes die ik als nuchtere filmkijker natuurlijk wel heb en niet als ik ook in zo’n stresssituatie zou zitten, maar het maakt de film niet erg “geloofwaardig” om naar te kijken waardoor je ook niet echt met haar meeleeft. Wederom gew:n een prima film maar zeker het skippen waard.

Conclusie.

Beide films hoef je niet te zien. Unhinged is zelfs nog iets slechter dan Ava dus als je echt moet kiezen: ga naar Ava als je het ons vraagt. Maar je kan beter gewoon even wachten tot Tenet in de bioscoop is. En dan horen jullie weer van ons!