Recensie The Book of Boba Fett (2022): Vermakelijk

Recensie Book of Bobba Fett 2022 Filmmierenneukers

Het heeft wat maanden geduurd, maar eindelijk hebben we weer eens de motivatie gevonden om een recensie te schrijven. Dit maal op de watch list stond: The Book of Boba Fett (2022).

Verhaal The Book of Boba Fett (2022)

Boba Fett (Temuera Morrison) is terug. Na jaren in de maag van de Sarlacc Pitt te hebben gezeten, bevrijdt hij zich. Na een tijd met Tusken Raiders te hebben geleefd neemt Boba de Daimyo functie over van Bib Fortuna, samen met zijn handlanger Fennec Shand (Ming-Na Wen).

Nu Boba de machtspositie heeft ingenomen in de woestijnstad Mos Espa, ervaart hij de gevolgen. Er zijn meer partijen die op deze macht afkomen en deze positie van hem willen afnemen.

Lukt het Boba om zijn daimyo-schap te beschermen en zijn stad Mos Espa te beschermen?

Review The Book of Boba Fett (2022)

Over zijn geheel gezien is The Book of Boba Fett een vermakelijke serie. Het heeft duidelijk zijn mankementen, maar uiteindelijk weet het deze nog redelijk te overkomen.

Zo begint deze serie erg traag. De eerste vier afleveringen waren soms moeilijk door te komen omdat er vrij weinig gebeurden. Je zou verwachten dat Boba Fett, één van de meest geliefde Star Wars personages, toch een wat beter verhaal kreeg om mee te werken.

De eerste paar afleveringen worden verdeeld tussen het heden waar hij Jabba The Hut’s plek heeft overgenomen, en flashbacks naar de tijd dat Boba net uit de Sarlacc Pit is gekropen. De flashbacks zijn hier nog het meest interessant, want in het heden doet Boba vrijwel niets bijzonders.

Vanaf aflevering vijf begint het verhaal eindelijk een beetje interessant te worden met de introductie van Din Djarin (Pedro Pascal) (van The Mandalorian). Er worden allerlei verwijzingen gemaakt naar de oude films en series. Daarnaast is het verhaal wat ze voor Din introduceren ook een stuk interessanter.

Het grappige is alleen wel dat de serie leuker begint te worden, maar Boba Fett komt juist in de goede afleveringen niet voor. Is dit omdat Boba Fett niet interessant genoeg is? Ik denk van niet. Ze hadden genoeg interessante dingen kunnen doen (had hem naar Kamino gestuurd o.i.d., meer actie, etc.). Het verhaal was te mager.

De laatste aflevering brengt het verhaal weer terug naar Boba Fett. Waar de eerste afleveringen Boba Fett vrij weinig deed, is er nu genoeg actie. Soms een beetje over de top (zoals de Rancor bijvoorbeeld), maar er gebeurt wat. Ook in deze afleveringen krijgen we weer een paar oude bekenden te zien.

Conclusie

Al met al een redelijke leuke show. De laatste 3 afleveringen redden de serie. Als het een vervolg krijgt dan hoop ik dat er meer van Boba’s “bounty hunter” kant wordt laten zien, dus iets meer Jet Packs, knie raketten en blasters.